neděle 30. prosince 2018

Ušité Vánoce

Bylo toho tentokrát opravdu hodně. Ale kupodivu jsem nedošívala třiadvacátého v noci a poslední předvánoční večer jsme měli nečekaně klidný. A bylo to moc milé - jeden z nejlepších vánočních dárků :)




Začalo to v listopadu, abych stihla jedny narozeniny koncem měsíce. Nákupní setíky - taška, tři sáčky na bezplastový nákup ovoce / zeleniny a pytlíček, do kterého se všechno schová - pro několik kamarádek. Pytlíček úplně napravo doplnil používanou soupravu z doby docela dávné, teď už z té látky nezbylo opravdu vůbec nic.



Svetr s jeleny podruhé. Ten svůj téměř nesundávám :) a kamarádka ho pořád okukovala a okukovala... když jsme objevily, že svetrovina je pořád v nabídce a dokonce v žádoucí červené barvě, bylo o dárku rozhodnuto. Látky jsem objednala raději více, abych měla na správné sesazení vzoru... a pak mi dalo docela zabrat. A taky jsem si vyzkoušela začištění zipu proužkem - měla jsem to nakoukáno z některých svých mikin a jsem ráda, že jsem do toho šla.





Letní teplákovina se sovama nadchla kamarádku Jitku při podzimním nákupu v Zašité kavárně. Tím se vyřešil další dárek. Zadání bylo mikina bez kapuce, dostala jsem volnou ruku a oblíbený svetr ke změření :) Použila jsem zajímavé kapsy z mikiny v Ottobre a límec ze šatů z Burdy a modelka byla po rozbalení balíčku k mé velké radosti dost spokojená.






































Tričko s dinosaury pro začínající Filipovo dinosauří období - no, nejspíš jsem to tričko ušila hlavně kvůli sobě, té látce jsem dlouhodobě nebyla schopná odolat :)


Dvoje viskózové šaty pro mou sestru. Na módní výstřelky si příliš nepotrpí, a i když jsme poctivě prošly větší množství střihů, nakonec jsme zůstaly u jednoduchého, z mých podzimních šatů osvědčeného střihu, upravenému z Ottobre. Nejvíce mne potěšilo, že to lemování na třetiny už opravdu docela jde.



Jako poslední ještě balíček pro Markétku, potřebovala náhradu za šatečky z kordu, které už nosí kamarádka. Počesanou kočičkovou teplákovinu jsem si přivezla z podzimního Stoffmarktu. Střih jsem použila zase stejný osvědčený, ale při stříhání jsem byla trochu zaskočena, že látka pruží pouze podélně. Takže pro snadnější oblékání raději se zipem. Poprvé se mi podařilo skrytý zip přišít bez párání na poprvé, juch!
I tahle modelka byla dost spokojená :)





Přeju vám krásný, klidný, zdravý nový rok se spoustou inspirace a tvůrčích záblesků!

8 komentářů:

  1. Teda, ty jsi byla pilná, stihla jsi toho strašně moc! Nejvíc mě zaujal ten rozdíl fotek mikiny se sovičkama - na ramínku mě nijak zvlášť nezaujala, ale kamarádce vyloženě parádně sekne! Přeju krásný rok 2019 a spoustu dalších nápadů:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jí to sluší! 🙂 Já z toho měla fakt radost. A budu muset vymyslet nějaký lepší způsob focení bez modelek, už jsem si to říkala 😉 díky!

      Vymazat
    2. Díky za tu chválu! Z mikiny mám obrovskou radost a chválí mi ji každý, kdo ji vidí. Je úplně přesná!

      Vymazat
  2. Krásné šití, dokonalé. Markétka je krásná a moc ji to sluší.
    Vše nej do nového roku. Lenka B.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je tedy pořádná hromádka krásných vánočních pokladů :o)
    Nejvíc obdivuji schopnost dostat se k tomu včas, to se mi bohužel při našem počtu a pracovním nasazení nedaří... Tak ať to tak vydrží i nadále!

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné dárečky, jeden hezčí jak druhý. Mikina na modelce je fakt super a Markétce šaty také moc sluší. U nás se došívalo 22. :-) Ale jen jedno merino tričko.
    Z čeho, prosím Tě, šiješ ty pytlíčky na zeleninu/ovoce? Ze záclonoviny?
    Krásný nový rok, hodně pohody, inspirace, chuti i času na tvoření.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, tohle konkrétně je z jednoduché záclonoviny z Ikey v ceně 29 Kč. Je fajn, že je pěkně hustá. Jinak stará záclona asi ideál. Ještě chci udělat nějaké na pečivo z organzy, aby to nemělo díry a nepropadávala semínka, mák apod.

      Vymazat