neděle 9. prosince 2018

Ve svátek

17. listopadu jsme se i s naší hlídačkou a teď už hlavně kamarádkou Jitkou vydali na výlet. Vlakem samozřejmě (potřebujete-li namotivovat Filipa, řekněte mašinka). Podle předpovědi nás čekal slunečný den se studeným ránem. Baže tak, bylo.



Ale sluníčko získávalo na síle a vesele si pohrávalo se stíny.



Prošli jsme Zadní Třebaní a svatojakubskou cestou vystoupali do sedla - byl tam!



Přístřešek u výhledu byl obsazený, ale za tu chvíli se tak oteplilo, že v závětří u lesa bylo jak ve slunečních lázních.







Cestou k hradu vzala foťák do ruky Markétka...





a dokonce se jí podařilo zachytit naše osvícení.


Ke hradu nám v tu chvíli zbývalo asi pět minut, ale vysmátý Filip vprostřed té cesty poprvé v životě prohlásil: "Já chci spinkat!" a na nádvoří už spal jako dřevo.









Hrad byl krásný a hlavně skoro prázdný! Ale nejlepší bylo stejně to prolejzání po ježcích u karlštejnského řopíku. Když potom ještě jeli kolem koně, výlet byl prohlášen za povedený :)



3 komentáře:

  1. Povedený výlet! Taky máme batůžek s Krtečkem, jen pravda už hodně jetý... :-) A větu o spaní znám až od Jiříka, byť je fakt, že ju velmi často nepoužívá. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Filip ho má určitě jako třetí, ne-li čtvrté dítě, vypadá ještě přijatelně, ale i kdyby ne - je tam mašinka. Nic dalšího netřeba dodávat :)

      Vymazat