pátek 24. června 2016

Sluníčkové letní

Dál jedeme na pyžamové vlně. Ne, že by tento kus oděvu byl určen pro spánek, ale historicky vzato svůj původ odvozuje od pyžama, které odložila babička. Látka se mně i Markétce dost líbila, tak jsem z pyžama vykrájela lítací šaty. Materiálu bylo až dost, ještě by zbylo na Filipa, ale asi by to neocenil.
Klíčové byly dvě věci - aby to tedy bylo dost volné (!) a aby to bylo dost tancovací (!!!). Tím se rozumí co nejvíc točivé a pokud možno dlouhé. Zdá se, že prošly - samozřejmě po náročných zkouškách.




































Střih se je mírně upravený z Burdy a hodně se zalíbil, takže nepochybně přijde ještě ke slovu. (Už jen pro to lemování šikmými proužky, tahle čistá práce mě čím dál víc fascinuje.) Jen musím dokoumat, jak že se vlastně korektně začišťují ty křidélkové rukávky u spodní části, mám to snad celkem přijatelně, ale tak trochu kocourkovsky. Návod (dokonce v češtině) jsem sice četla, ale zřejmě je moc horko.
Tak to vedro všichni ve zdraví přežijte!

Střih na základě Burda Kids 6/2013, mod. 617

8 komentářů:

  1. Hlavně vyhovět požadavkům náročného zákazníka, že? :-D Šatky pěkné a sluší!
    P.S. A teď už by se klidně mohlo i ochladit....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, zákaznice už si pěkně vymejšlí... Tak jsem ráda, že to klaplo a teď je nechce sundat :) Taky přeju ochlazení, tady už se to chystá.

      Vymazat
  2. Původ látky i nový model, všechno krásné, skoro až dojemné. A kde jsou ty lokny?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V loknách se jeden nevyzna 😉 buď jsou, nebo nejsou, což je častější 😊

      Vymazat
  3. Moc pěkné šatky :) U nás taky musí být šaty a sukýnky točivé, jinak dcerka není spokojená. Zrovna mě čeká pár triček k recyklaci na šaty na lítačku :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, slušivé šatičky a skvělý střih, jako dítě jsem podobného stylu měla několikery šaty, prostě osvědčená letní princezna:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty jsou krásný, to musela mít babička radost, jestli viděla jak se pyžamo proměnilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem jí to říkala, tak napřed nechápala, ale pak byla nadšená :) Díky!

      Vymazat