pátek 29. prosince 2017

Andělské jiskření a jiné útržky z letošních Vánoc




















Oproti textu známé koledy se u nás anděl poprvé zjevil ne o půlnoci, ale už poměrně brzy odpoledne - aby přivítal návštěvu a pozval nás všechny na každoroční společné zpívání koled dole u domečku s krtkem.

Andílek si na chvilku odložil roucho i křídla a oblékl teplou bundu. Prskavky jsme ale vzali s sebou.






















Po příchodu domů se mezi nás anděl zase vrátil, tak jsme zkusili nějaké koledy i sami. Hudebnímu provedení by se jistě dalo leccos vytknout, ale rozhodně byly zahrány zvučně a velmi od srdce.


Na Boží hod vánoční jsme cestou do kostela potkali opravdu VELKOU ozdobu.

Chtěli jsme také dětem ukázat strom na vyzdobeném Staroměstském náměstí a koupit si dlouho slibovaný trdelník a svařák (zřejmě největším vánočním překvapením pro mne bylo, že do svařáku se dá dát tolik cukru, že se tam už skoro nevejde víno).

Živí koně Filipa úplně zaskočili. K obvyklému mlaskání (= zvuk kopyt) se vrátil zase až doma u bezpečných (a malých) koňských obrázků. Všechnu vánoční náladu a zdobení ovšem v očích dětí hravě překonal Olaf. Jen škoda, že neměl nad hlavou ten soukromý sněžný mráček ;)


Na Štěpána jsme navštívili babičky a bylo vidět, že ta nepřetržitá šnůra stromečků a dárků některé jedince už trochu zmáhá.

Občas si foťák vzala do ruky Markétka a trénovala neotřelé efekty. A podařilo se jí zachytit, že už i maminka je trochu uvánocovaná :)

Ale díky Bohu za ten největší Dar! A taky za babičky, které se neúnavně staraly o stálé doplňování energie.

Přeju Vám krásný závěr letošního roku a ten nadcházející ať se Vám moc vydaří!
_____________________________________________________________________

Za některé dodané fotografie a občasné zmáčkutí spouště na našem foťáku děkuji Vaškovi Lipenskému, Petře Sovové a Markétce Kutílkové.

9 komentářů:

  1. Díky, Věrka se mě ptala, proč se usmívám na komp, ale to je milé čtení a úvodní anděl je dokonalý. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem netušila, že máte doma takového andílka:-) Přeji pohodový vstup do Nového roku a ať zbývají síly na šití i na blog, aby se mohli pravidelní návštěvníci, jako já, pokochat.

    OdpovědětVymazat
  3. Jééé, máme stejný adventní kalendář:) pěkné Vánoce jste měli, děkuji za sdílení:) Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) bez toho Betléma to nejde a letos jsme pro něj konečně našli i čestné místo, kde ho neohrožuje výkvět rodu :) krásný nový rok!

      Vymazat
  4. Jste moc krásná rodina, díky za fotky z Vašich Vánoc. ;) Do nového roku hodně zdraví, inspirace, chuti i času na šití! Mějte se krásně a pohodově. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, díky, přeju na oplátku! :) krásný nový rok!

      Vymazat
  5. sMEKÁM PŘED vAŠÍ KREATIVITOU A PRACOVITOSTÍ.ALENA




    OdpovědětVymazat