sobota 25. listopadu 2017

Předvánoční ptačí souprava

Trochy Vánoc v listopadu bylo třeba, abychom to stihli dovézt už teď před adventem a babička si to nerozbalila až po Štědrém dnu. Ptáčky zodpovědně krmí a má ráda, tak jsme jí vybrali ještě nějaké na doma.



Volba položek byla jasná. Vlastně napřed jsem chtěla ubrus a polštářky, ale když to vypadalo, že zbude i na chňapky... nakonec jen jedna. Z látky zbyli asi tři hejlové celkem.



Oříškem pro mne bylo dvojí lemování ubrusu. Jak udělat ten vnější lem mi bylo celkem jasné, ale ten vnitřní červený pruh... Pořád jsem řešila, jestli by neměl být taky dvojitý... a možná měl. Ale nakonec jsem hrdinství odložila na jindy, je jednoduchý s hustým overlockovým obšitím švů, a nevypadá to z rubu zle. Jen možná směr toho zažehlení... k zamyšlení pro příště.



Strašně mě zase těšilo šít z plátýnka. A znovu bezmezně obdivuji všechny patchworkáře, kteří jsou schopni šít tak, že to na milimetr sedí. Fakt klobouk dolů.



Úplně všem přeju pěkný, možná proti všem předpokladům i klidný a obohacující adventní čas!

6 komentářů:

  1. To se babicka bude mit!to by udelalo radost i moji mamince:)porad si kupuje hrnky s ptacky:)a ja taky smekam,pred vsemi co umi na stroji:)preju krasny advent a pozdravuj na smichove!♡:)zuza vrz

    OdpovědětVymazat
  2. Oli, máš to moc pěkné a věřím, že to potěší a udělá velkou radost!

    OdpovědětVymazat
  3. Máš to moc pěkné, i ten lem se ti opravdu povedl! Ptáčky já taky moc ráda, látka je nádherná.

    OdpovědětVymazat
  4. Teda to je tak krásně ušito! Já u chňapek mívám hodně nepovedený palec, tak už se do nich radši nepouštím...

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná látka, krásně sladěné a nádherně ušité.
    Moc se mi to líbí.
    Přeji krásný adventní čas.
    Lenka B.

    OdpovědětVymazat