pátek 4. listopadu 2016

Prototyp

Zdá se, že budeme potřebovat hřejivá pyžamka z merina. Před střihnutím do drahé látky jsem chtěla odladit střih, ideálně trochu rostoucí. No, prototyp má své mouchy a úpravy budou nezbytné, ale když jsem ho dneska Filipovi oblékla, zdál se velmi potěšený a řádil jako drak.


(A já jsem byla potěšená, když jsem poprvé vyzkoušela kleště KIN na české baby druky. Mám jich zásobu ještě z mladých let a kvůli natloukání kladivem jsem je moc nepoužívala a šití věcí, které je vyžadují, jsem se docela vyhýbala. Ale tohle je luxus. A možná skoro (?) lepší než Vario od Prymu. Ale to může být velmi subjektivní. Každopádně budu drukovat taky jako drak.)

Střih podle Ottobre, ale tak upravený, že už to ani není ono.

13 komentářů:

  1. Výtvor pěkný, no ale ten model! Ten teda je!!! ;) A to jako už tak lezete?? Vždyť se před chvilkou narodil...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On trochu machruje ;) Dostane se, kam potřebuje, ale rozhodně ne po čtyřech. Ale vyskytuje se v této poloze velmi často.

      Vymazat
    2. Jé, já bych taky drukovala jako drak !? Poraďte,kde a jaké kleště jste si na to koupila.Zatím se vztekám s kladivem! Máte krásného kloučka a kombinézka mu moc sluší.

      Vymazat
    3. Dobrý den, díky! Kleště jsou např zde: http://www.galanterie-cendulka.cz/kleste-nytovaci-kin
      K těm nehynoucím starým zásobám babydruků je třeba koupit jeden balíček nových, aby člověk získal ten přípravek, "piston" (u kleští je pouze děrovač) a pak už to šlo hladce.
      Jinak Vario je taky fajn, ale jednak dražší a ty jejich Jersey patenty jsou o něco větší a mají trochu větší bodce a z mého pohledu malinko míň šetrné k látce. Původně jsem je koupila, protože jsem myslela, že je použiju i na baby druky, ale zaměňovat to nelze.

      Vymazat
    4. Dobrý večer, děkuji moc za odpověď, už jsem nahlásila Ježíškovi přání. Dám na Vás, potřebuji zpracovat baby druky. Na bodýčka jsou nejlepší. Jinak nedám dopustit na KAM patenty, ale jsou moc velké a na body nevhodné. Z. O.

      Vymazat
    5. Dobrý den, kleště dorazily. Uprosila jsem Ježíška, že si je vypůjčím,abych je mohla vyzkoušet, protože, co kdyby, že???? A musím Vám poděkovat za typ, šití bodýček, teda spíš následné nacvakání druků už pro mě nebude noční můrou. Přeji klidný advent. Z. O.

      Vymazat
    6. Tak to mám fakt radost! Cítila jsem zodpovědnost :) ale je fakt, že pořád cvakám... hlavě na rozevírající se výstřihy u bodíček, prostě všude, kde se to hodí. A pořád mě to baví. Tak ať dobře slouží, přeju krásný adventní čas!

      Vymazat
  2. Moc pěkný model :o)
    Socialistických baby druků mám asi tak 100, ale když si přepočtu cenu těch od Prymu, tak možná kin kleště přijdou ještě na řadu... Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  3. jejda to je šikulka! Moc ráda čtu Váš blog. A mohu se zeptat kam se chodí na tak krásné merino? Díky Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer! Jsem ráda, že se Vám tu líbí :) ale s tím merinem je to nedorozumění - tohle je obyčejný úplet, na kterém jsem si to chtěla vyzkoušet. Merino mám jednobarevné šedé, budu ho muset alespoň nějakými manžetkami trochu oživit.

      Vymazat
    2. Nas model travi vetsinu dni v sedosedem merinu doplnenem sedyma ponozkama a me se to moc libi, netreba ozivovat 😉 ale F. traktory seknou! Vubec bych ho nepoznala!

      Vymazat
  4. To je vážně drak 😁 overalky jsem si nemohla vynachválit, nikde nic nelezlo, zádíčka nekoukala, geniální vynález! Tenhle je navíc úžasně barevný, moc pěkný!

    OdpovědětVymazat