neděle 17. května 2015

Krtek

Tak nějak to muselo být. Jakmile se na Stoff&Liebe objevila annonce, že chystají další látku s krtkem, byla jsem ve střehu. Spíš mi nedala spát má soutěživost, než že by to Markétka bez krtka nepřežila - hra jako taková byla prostě příliš lákavá :) Zkusila jsem pozvat spolušvadlenky, že bychom si kousek koupily
a podělily se o látku i o poštovné. Trocha adrenalinu s padajícím serverem, procvičení prstu při opakovaném mačkání F5 a do určité míry i těžko přiznávané mírné zklamání z toho, že tentokrát nejsou látky tak svěže barevné jako minule - byl to docela akční večer. Ale podařilo se vyklikat design, který se mi z nabízených líbil nejvíc, a když balíček přišel, byla jsem spokojená - a překvapená. Poprvé jsem na látce viděla postranní borduru s postavičkami na aplikace. Krása trochu komplikující domluvené stříhání :)

Kousek, co na mě zbyl, nebyl příliš veliký (ve třech jsme koupily celý metr!), nicméně v Markétiných velikostech v kombinaci použitelný ještě téměř na cokoli. Barevnost sváděla k legínkám, chvíli jsem řešila, jestli na to není krtka "škoda", pak zas, co k nim do sady, abych využila ten kousek bordury. Mikinu. S krtkem v ruce jsem nakonec
u Mráze koupila obyčejnou, nepočesanou, téměř nepružnou, ale širokou tenkou teplákovinu za relativně vlídnou cenu. Šilo se z ní velmi dobře. Lemy jsou zoufale vystřihované šikmé proužky ze zbytečků krtkoviny, bylo to o fous. Lila jersey jsou prostřihy z Dadky.








































































Markétka nejspíš usoudila, že krtek potřebuje mít na zahradě uklizeno. Nakonec mu tam s tátou nainstalovali i nová solární světýlka. Zřejmě byl spokojený, protože jsem musela dost bojovat, aby nešel ze zahrady rovnou i do postýlky.

Střih legíny: Ottobre
Střih mikina: mix na základě Ottobre, inspirovaný zvlášť kapucí z 3/2015

6 komentářů:

  1. :) Krásné barevné kombinace. A gratuluju k výhře!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, díky. Užila jsem si to :) Vlastně to asi byla derniéra, protože mám dojem, že od té doby zavedli nějaké předobjednávání a svůj vyhlídnutý motiv dostaneš v zásadě bez nervů.
      No není to nakonec škoda? :)

      Vymazat
  2. Moc hezky ses s tím vypořádala. Ač mě krtkové šílenství minulo (vůbec jsem netušila, kde hledat a stejně dopravné z Německa patří k příliš vysokým položkám), všimla jsem si, že druhá edice je méně vesele barevně vyvedená a tak mě to ani nemrzelo. Tvoje souprava se mi však líbí moc.

    OdpovědětVymazat
  3. Hezky jsi vše ušila! A dívám se na ty první legínky; u vás opravdu frčí mašinky, že? :-) Mějte se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Maší frčí a už se blíží doba, kdy M. odroste vlně darovaných trik, takže pak další přifrčí ;-)

      Vymazat