pátek 13. března 2015

Taky jsem si to musela zkusit! Peněženky s taškou

Prostě musela. Už jen pro ten pocit, jak se taková domácí peněženka vůbec drží v ruce, jak se v ní asi šustí bankovkami a přehrabuje mincemi. A pokud se povede, jako jarní narozeninový dárek.



Peněženku jsem zkusila podle Mariny - šila jsem s ní poprvé a mám trochu rozpolcený pocit.
Návod byl dostatečně (místy opravdu blbuvzdorně) podrobný, aby člověk pohodlně a bez velkého hlavolámání splavně postupoval. Na druhou stranu tam nebyla připomenutá poměrně podstatná drobnost (zajištění ustřiženého zipu, který by při protáčení kusu pravděpodobně vyjel). Podle popisu se zdálo, že počítá s tím, že čtenářky nejsou úplně jisté v přesnosti šití, a dává jim tam manipulační prostor. Ale jedna
z měr byla zmíněna exaktně v textu i v obrázku a zrovna ta neseděla a těch 5 mm tam chybělo a už to nešlo moc napravit a harmoniky se trochu krčí.
Nicméně co se postupu týká, super. Dobré a jednoduché finty, jak některé kroky udělat, aby to vypadalo hezky. A velká variabilita, pokud by si člověk chtěl peněženku přizpůsobit vlastním představám.


Když už jsem se do toho pustila, zkusila jsem peněženky rovnou dvě. Přesně podle návodu a jednu trochu delší. Sériová výroba byla fajn, líbilo se mi, že neměním nitě kvůli jednomu švu, ale hned kvůli dvěma ;) Zkusila jsem je obohatit o přihrádky na karty, jsou relativně použitelné, ale přiznávám, že by to chtělo trochu víc dotáhnout.



Ze zbylé látky taška - třeba na jarní nákupy na trhu. Jednoduchá, s malou vnitřní kapsičkou sotva na klíče (víc té látky opravdu nezbylo)... a s přehnaně vyztuženými uchy. Pořád jsem měla na mysli, aby ten salát
a ředkvičky na rameni moc netlačily, až jsem výztuhu trochu předimenzovala. Takže ucha nejspíš opravdu vydrží. V nejhorším k nim došiju novou tašku :)























Po pár dnech: dárek (malou peněženku a tašku) jsem předala.
A že prý by se do série hodilo ještě pouzdro na brýle! Tak jo :)





























3 komentáře:

  1. To je krása. Látka je taková hezky retro. Peneženku s přihrádky na karty bych také jednou chtěla zkusit. Dík za prošlapání cestičky. Mějte se hezky!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné! Látka i ušití se mi líbí moc a moc!!! Ještěže nemám žádnou Marinu a nic takového, ještě bych to taky musela zkoušet. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju :) bylo to takové potěšení. Ale pak mi tu zase stojí ty seznamy, co je opravdu potřeba ušít :)

    OdpovědětVymazat