pátek 21. února 2014

Květovaná deka






















V minulých dnech mě kamarádka na FB inspirovala k vyzkoušení buchty "Prošívaná deka". Trochu mě rozčilují hrnkové recepty, v nichž figuruje i jiná - pevně daná - míra (v tomto případě vanička tvarohu), tak jsem jich prošla víc a první mírově přijatelný byl tady. Líbí se mi toho na tom webu víc, takže jsem se do toho s důvěrou pustila. Ukázalo se, že mléko do tvarohové náplně je úplně navíc (používám vaničkový homogenizovaný
z Lidla), maximálně možná pár lžic, pokud by byl tvaroh balený. Jinak to bylo v pohodě, jen by se dalo ubrat množství cukru do tvarohu. Při prvním pokusu jsem poctivě rýsovala kosočtverce, ale dneska mě ranní sluníčko zlákalo trochu si pohrát.

Rozhodně bych tenhle moučník nezařadila mezi ty extrarychlé a taky po něm zbude slušná kupa nádobí. Ale tvarohové buchty miluju; a ten potenciál vzorů! Příště zkusím o něco tenčí zdobící trubičku...

4 komentáře:

  1. no tak to je bomba!!! hned jak jsem viděla obrázek, bylo mi jasné, o jakou buchtu jde a zvolala jsem, "jůůů, to musím příště taky vyzkoušet" , páč prošívanou deku ted peču furt, mňam :-) takže příště bude kytičková, pak srdíčková, pak sluníčková.... :-D jen bych si měla teda někde koupit ty zdobicí trubičky, páč já to dělám s pytlíkem! Jsi šikulka nápaditá, to je bezva!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pytlík je možná ideální, člověk ustřihne takovou díru, jakou potřebuje. Moc díky za milou pochvalu!

      Vymazat
  2. koukám na ten tvůj recept - hele, není to moc sladké? to množství cukru v tom tvarohu mě teda šokovalo! já tam dávám jen jeden vanilkovej cukřík!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) no vida... já totiž měla ten tvaroh tak řídkej, že jsem ho musela dalšími dvěma tvarohy nastavit. Přidala jsem jen pudinkový prášek, ale cukr ne. Takže mi na jednu dávku vychází 90 g. A chutná mi to akorát, míň bych asi nechtěla. Díky, dám poznámku do článku.

      Vymazat