úterý 4. února 2014

Kočičí softshellové kalhoty

Doháníme svět - už i k nám dorazil softshell! :-)
Nemohla jsem se rozhodnout, jestli Markétě ušít overal nebo kalhoty. Resp. co ušít dřív. Přikláněla jsem se spíš k overalu (co kdyby fakt přišel sníh?), nakonec ho i nastřihla - a v tom jsme jeden dostali půjčený. Overal jsem střihla větší a počítala s dočasným zkracováním, takže jsem ho s klidným srdcem uložila neušitý do skříně, na příští sezónu by měl být akorát.
Ze zbylého materiálu jsem poskládala kalhoty - proto tolik švů. Seznámení se softshellem mě nadchlo. Šilo se mi z něj výborně.

Kočičí hlavy vznikly z myšlenky na zdvojená kolena. Díky kočkám jsem si vyzkoušela spoustu nových věcí - stylefix, vliesofix, reflexní zažehlovačku... Okouzlilo mě, jak snadné je přišít přižehlenou aplikaci, a pochopila jsem, že se dá aplikacím docela propadnout.

Kalhoty mají spoustu nedostatků - z nezkušenosti jsem podcenila tah ve vnitřním krokovém švu a kvůli tomu nesedí sesazení pruhů. Taky paspulky nejsou takhle úplně ideální - chtěla jsem, aby  reflexní kočičí odraz nic nerušilo, ale asi by paspulka byla lepší i vpředu. Kromě toho všeho si nakonec říkám, jakou asi budou mít všechny ty vymyšlenosti zrovna na kolenou trvanlivost... ale nešť! Vlastně to byl tréninkový pokus ze zbytků :)


I kalhoty byly střiženy větší, aby chvíli vydržely. Dole na nohavicích je patent, délka je zatím podhrnutá. Tuhle zimu má sice Markétka kočky proklatě nízko u kolen, ale to by se časem mělo výrazně zlepšit!

Kočky v akci

9 komentářů: