čtvrtek 30. ledna 2014

Pečené brambory s dýní


























V sobotu jsme při nákupu narazili na krásnou máslovou dýni. Nešlo odolat. Bylo jasné, že půlka padne na polévku, půlka na brambory - jeden z nejsnadnějších receptů, které znám. Naučila mě ho kamarádka Drahuška, zlákala mě tenkrát vůní a já tomuhle jídlu úplně propadla.

Na plech vyložený papírem nasypte syrové brambory a dýni, nahrájené na kostičky cca 1-1,5 cm (dejte obojího spíš víc než míň, sní se vždycky víc, než by člověk podle oka řekl).
Kdo chce, přidejte nakrájenou slaninu.
Zastříkejte olivovým olejem, posolte (ne moc) a posypte tymiánem nebo oreganem. Trochu promíchejte.


























Pečte na 170° - 180° cca 45 minut do měkka. Hotovo.
Dobrou chuť!

2 komentáře:

  1. Ty jo, u nas je polevky z jedne dyne malo... :-)
    Ale diky, nekdy vyzkousim!
    Neco s repou bys nemela?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už je druhá reakce na málo dýně do polévky :) ona je fakt velká a dávám do toho ještě kořenovou zeleninu, takže na večeři nám to určitě bude stačit.
      Řepu miluju, i Markétka. Tuhle jsem jí z vařených plátků vykrájela hvězdičky a chodila na to jak na chipsy :) Bude zrovna dneska k obědu, v té nejzákladnější podobě. Uvařené hovězí, brambory, vařená řepa na plátky a kopeček majolky.
      Moc nám chutná tohle: http://mlsnakocka.blog.cz/0811/salat-z-cervene-repy-s-domaci-majonezou; preferuju ještě vlažnou variantu, tj. zamíchat relativně za tepla.

      Vymazat