neděle 1. prosince 2013
Rohlíky a housky
Receptů jsou na webu mraky, já jsem si oblíbila ty ze Střížova, nejen na rohlíky. Dávám přednost sádlu před herou, těsto v klidu nechám zadělat pekárnu (dá se výborně využít odložený start, abyste přišli a mohli rovnou začíst motat). Z tvarů se mi čistě z důvodů lenosti nejvíc osvědčily uzlíky - žádné válení ani pletení, prostě kousek těsta protáhnout jako váleček
v ruce, udělat uzel a šup na plech. O doladění pěkného tvaru už se postará dodatečné kynutí :)
Před vložením do trouby je ještě potírám mlékem (nebo rozšlehaným vejcem) a sypu vším, co zrovna doma najdu. Nejoblíbenější jsou dýňová semínka!
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat