neděle 1. listopadu 2015

Říjnový pel-mel

Moc mi ten podzim nesvědčí. Naštvané dutiny se nejspíš odnaštvou s prvním pořádným mrazem, v horším případě s prvním jarním dnem. Ale přes to všechno, jakmile se ztratí inverze a vykoukne sluníčko, nadšeně brouzdáme s Markétkou po kopcích a obdivujeme přehršle barev a tvarů. Přece jenom je krásný :)






















































I u šicích strojů to po dodělání kabátku bylo pestré - žádný pořádný projekt (ty ne-trpělivě podupávají na seznamu), ale spousta oprav, úprav, dodělávek a drobností. Třeba klobouk, aby máma s těma dutinama nechodila bez pokrývky hlavy. Kytičku jsem odkoukala u Rukodělky, ale musím ještě potrénovat.
(Ten návod tam někde je, ale dalo mi práci se tam proklikat a teď už to zase neumím najít.)


































Podobný klobouk jsme vyrobily i babičce, která si ho objednala asi před rokem a půl (některé věci na seznamu čekají OPRAVDU trpělivě...).

Pak taky nějaké sukně do nápletu pro mámu. Jednu z podobné teplákoviny, jako má Markéta tepláky.
Super pohodlná, ale obecně to na sukni nejspíš není nejlepší materiál.







Druhá sukně ze svetroviny - vylovila jsem ten zbytek ve slevách u Mráze a řekla si, že je čas ji vyzkoušet. Šila se dobře a krásně hřeje, tak proč ne. Částečně z pohodlnosti jsem na ni poprvé naostro aplikovala overlockovou patku pro slepý steh. Lajk.

Pro Markétu medvídkové povlečení. Látku jsem v šicích prvopočátcích koupila na povlečení do postýlky, jenže jsme ho nějak nepotřebovali, pořád jsem šila pytle. Na velkou deku už nestačila, bylo třeba nějakou kombinaci. Vybraly jsme s M. hvězdičky, večer jsem se do toho pustila... a ráno jsem tam jela znova pro další půlmetr. Další úkol do seznamu bude osvěžit si základy matematiky.



Chvilku jsem přemýšlela o zapínání na zip, ale vyhrály knoflíky. Tentokrát zipová patka nestávkovala ani vteřinu a automatika tak pěkně šlapala, že se u toho dalo pít kafíčko. Klidně bych jich šila ještě pár.


U jiného koupeného povlečení bylo třeba předělat polštář - formát 70x90 Markéta asi ještě dlouho neužije. Takže jsem z velké růžové plochy se dvěma sovama uprostřed udělala malou růžovou plochu se dvěma sovama uprostřed. A co že je dál na tom seznamu? ...
Krásný listopad přeju!

5 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Přijeď si natrhat na likérek, ukážu Ti vybrané lokace :)

      Vymazat
  2. Docela plodný podzim :o)
    Ten klobouk, ten je :o) Taky ho mám na seznamu...
    A copak je vytvořeno z té svetroviny?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ono to nějak vypadlo. Ze svetroviny byla druhá sukně do nápletu - už jsem to opravila. Ale za domácího osvětlení byla v celku nějak nevyfotitelná...

      Vymazat
  3. Krásný pel-mel. ;) Ať žijí seznamy!
    Klobouk super, to bych nedala. A nakombinované povlečení je ještě lepší než jen medvídkové. ;-)

    OdpovědětVymazat