pátek 23. února 2018

Obyčejné šaty z teplákoviny

to měly být. A zase se to zvrtlo. Šaty byly potřeba moc, látka byla schválena (sice koupená na tepláky, ale taková drobná změna na tomhle blogu nikoho nepřekvapí). Jen z toho jaksi zase vyšla róba. Ovšem slečna je dost nadšená a o to tady jde, to si musíme přiznat.

Střih je na základě tuniky z ottobre, poměrně štíhlý v těle a hlavně v rukávech, tak jsem při došívání trochu trnula, jak se s tím Markétka a tahle látka s minimem elastanu (kdo ví, jestli vůbec) vypořádá. Ale umí si to obléct i svléct, takže ok.


Výstřih jsem tentokrát udělala opravdu šatově, s podsádkou, a jsem zvědavá, jak to po pár nošeních a hlavně praních bude vypadat. Zpětně mě teď napadá, že to asi chtělo podložit... no, pozdě bycha honit, snad si příště vzpomenu včas.

Rukávy jsem chtěla trochu povolovací, takže jsou začištěné overlockem a záložka je přichycená téměř neviditelnou monofilovou nití. Uvidíme, jak se to vysráží atd., nějaká rezerva tam je.








Nějaké obyčejné šaty bychom ještě potřebovali, tak jsem sama zvědavá, jak to dopadne ;)

Střih: základ z Ottobre 1/2015, model 23

3 komentáře:

  1. Paráda! Mně i docela mrzí, že Adélka s nástupem do školy v podstatě přešla na "kalhotové" období, protože když mají tělocvik, potřebuje být rychle převlečená a to prý s šatama nejde. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem upřímně zvědavá, jestli u nás tohle může nastat. Někdy by to bylo fakt jednodušší, protože těch dohadů kolem toho :o) Nechám se překvapit.

      Vymazat
  2. Šaty jsou moc pěkné,modelka roztomilá. Markétce šaty sluší.
    Má dceři je 13 let a šaty a sukně nosí.
    Lenka B.

    OdpovědětVymazat