úterý 11. října 2016

Lítací kalhoty - zn. NUTNÉ!

Koneckonců se to dalo čekat, že podzim přijde. Markéta kupodivu stále ještě může nosit kočkové kalhoty, moji softshellovou prvotinu, jenže je má ve školce. Na doma zbyly jen ty z jarního softshellu, a jakkoli se mi ten materiál na pohled moc líbí, přece jenom tak úplně nejdou otřít mokrým hadrem a zase jít, což je v mých očích malounko diskvalifikuje. A stejně jedny nestačí...

Z více stran se objevovaly hromadné objednávky na zimní soft, ale říkala jsem si, že napřed musím pořádně prohrábnout softshellové šuple, že přece aspoň jedny kalhoty musím z těch zbytků poskládat. Bylo to hodně o fous, ale povedlo se, i na pomýšlený zesílený sed vyšlo!



























Sloni jsou na oživení těch neholčičích barev. Zabrali, Markétka byla z kalhot nadšená.



































Podle stejného střihu ještě jedny hybridní. Trochu deja vu. Chtěla jsem kdysi k těmto šusťáčkům ještě bundičku, ale nedošlo na ni. A protože jsou občas potřeba i tenčí kalhoty přes punčocháče, udělala jsem šusťákové s falešnými kapsami a softshellovými / rozuměj vyztuženými / rozuměj zateplenými / rozuměj omyvatelnými koleny a zadkem.



























Tyhle kalhoty už mají atest z podvečerních seancí na našem hřišti.









Tady sice vidět nejsou, ale určitě si je snadno domyslíte.







































Až do nich jednou doroste Filip, ta růžová srdíčka snad nezapomenu odpárat ;)

Střih: Ottobre 4/2014

7 komentářů:

  1. U nás je nutná celá softová souprava pro Jakuba. A celkově protříděné skříně by zasloužily nové doplňování. :-) Kalhoty dobré! Řekla bych, že když člověk používá zbytky, tak vlastně vznikají ty nejlepší kombinace! Když mám 1,5 m látky v kuse, tak mě to tak nenutí, jak když je zbytek toho, zbytek onoho.... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je přesně ono. Tady sice nevyšlo na zdvojená kolena, ale zadek zdvojený je a jinak je to podle představ, takže všichni jsou spokojeni a skříň o malilinko volnější. Soft budu kupovat nejdřív na jaře!!! Musím totiž doplňovat ty skříně, protože to zní neuvěřitelně, ale moje točivá/tancovací slečna má přesně jedny teplejší šaty a žádnou (!) padnoucí sukni.

      Vymazat
    2. No já si říkám, jestli Adélka zvládne zimu se čtyřmi tričky s dlouhým rukávem. :-D I když, trička jsou za chvilku, ty šiju ráda. Ale do té Kubíkovy softky se mi táááááák nechce.... :-)

      Vymazat
  2. Krásně vypracované to máš... Pavla

    OdpovědětVymazat
  3. Kalhoty jsou bezvadné a nápadité. Moc se mi líbí. Povedlo se vám to opět dokonale.
    A pirátka z předchozího příspěvku padne Filípkovi jako ulitá.
    Obdivuji vaši práci. Máte krásné děti.
    Krásný podzim. Lenka B.

    OdpovědětVymazat