středa 29. června 2016

Pro velký úspěch...



Žluté šaty jsme minulé čtyři dny z Markétky téměř nemohli sundat. Ačkoli jindy se dá z jejího šatníku odečítat jídelníček, kupodivu na ně byla velmi opatrná a kromě malé šmoužky hned první den, kterou jsem slíbila vyčistit, byly šaty celou dobu velmi použitelné. Střih stále ležel na stole, a když jsem při hledání čehosi jiného narazila na kus látky, který přesně odpovídal potřebě (dva základní díly a dlouhý pruh na kanýr), přišly pod jehlu zcela mimo pořadí ještě jedny šaty.

Tentokrát úplet. Řešila jsem to lemování. Lemovací gumička mi zpočátku připadala těžká a musím přiznat, že mě napadaly i takové zhůvěřilosti, jako olemovat úplet - tam, kde nevyžaduje pružnost (kanýr, rukávky) - plátěným šikmým proužkem o:) No, nakonec jsem to nespáchala, nejspíš i proto, že bych pro něj musela do galanterie, zatímco lemgumka byla v zásobách. Ale v hlavě mi stejně pořád vrtá, jak by se to asi snášelo.
Lemovací gumička byla vzata na milost i proto, že jsem se včera konečně domluvila se svým strojem na opravdu použitelném pružném stehu. Jako že nejen spolehlivě pruží, ale taky při šití celkem i seriózně vypadá. Jen je třeba šít na první dobrou, párat bych ho rozhodně nechtěla.



Ušití z úpletu snadnější o absenci zapínání (paní učitelky ve školce je budou mít určitě radši ;), v otázce začištění spodní části rukávků jsem nikam nepokročila a nechala to stejně jako minule jenom založené (a ověřila si u kupovaného trička, že to mají taky tak...?) - jen s tím nejsem pořád moc spokojená. A u úpletu bude možná potřeba to nějak zpevnit, jinak by se průramek asi dost vytahoval.






























Spokojenost velká, tak možná ten střih na stole ještě nechám :)
Dobrou noc!


Střih na základě Burda Kids 6/2013, mod. 617

3 komentáře:

  1. Ty pidirukávečky jsou fakt pěkný. Asi taky vyzkouším. Díky.

    OdpovědětVymazat
  2. Krasne! Jaky steh presne? Ja porad bojuju s nastavenim napeti u rovneho, proste za nic mi to nejde. Oatatni stehy jsou krasne. Nechapu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pětka. Na lemgumce dokonalý, krásně podává, super. Ještě ho musím zkusit pořádně prohnat normálně na úpletu.

      Vymazat