úterý 21. června 2016

Jedno malé pyžamo

Loňským pyžamům Markétka pomalu odrůstá. Unisexové odkládám pro Filipa, holčičí kde se dá, popouštím... ale stejně je potřeba něco dalšího. A obzvlášť v letní variantě. Probraly jsme spolu skříň a vybraly látky na několik variant pyžam a jednu stráášně dlouhou noční košili.
Včera byla chvíle klidu, tak jsem se do toho pustila. A že si to všechno nastříhám a pak že zas budu všechno najednou šít. Dostříhala jsem první letní, a jak jsem toho vymýšlení měla plnou hlavu, chtěla jsem to hned vidět a rovnou jsem se pustila do šití. Ještě že tak!!!!
Úplně tomu nerozumím, ale (kromě toho, že při šití zlobilo opravdu kde co) přes správnou velikost to pyžamo je v podstatě malé... No, jak pruží, spát se v něm dá a Markétka se v něm cítí dobře, ale představovala jsem si to tedy volnější. Takže máme akurátní model na ohlášená víkendová vedra (dovolenou snad taky ještě zvládne ;) ) - a ty další udělám nejspíš rovnou o dvě velikosti větší!



Ať se vám právě začínající léto vydaří!

PS. Po dvou dnech usilovného přemýšlení jsem vyhrabala vzpomínku, že u minulých pyžam jsem loni ten střih záměrně rozšiřovala právě za účelem volnosti. A letos jsem na to vůbec nevzpomněla. Tak aspoň u těch dalších ;)

5 komentářů:

  1. Moc pěkné :o)

    Já jsem loni udělala letní pyžama asi tak o dvě čísla větší, letos jsou dobře a možná vydrží i další rok... Noční košile by mohla být delší, ale jsou k ní kraťásky, tak to neva :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Košili udělám tak dlouhou, jak to půjde, aby se nezabila :) Tak ještě dostatečnou rezervu do šířky ;)

      Vymazat
  2. Já jsem Ádi šila noční košili jako jeden z prvních výtvorů....tehdy až na zem. Letos ji má třetím rokem, aktuálně ke kolenům. :-D Ale říkám si, že jí budu muset spíchnout nějakou další.
    Pěkné léto i Vám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, taky to bude až na zem... takřka až kam látka vystačí, ale mělo by být dost :)

      Vymazat