středa 3. února 2016

Horkou jehlou aneb Princezna I.

Jsem zvědavá, kolikrát tato fáze v životě holčičky nastává. Tentokrát to bylo poprvé. Vinou nachlazení a pak pobytu na Šumavě jsme se o termínu karnevalu ve školce dozvěděli dost na poslední chvíli. První myšlenka padla pochopitelně na karkulku, ale když jsme pak tak s Markétkou koukaly na tu korunku, co si tolik přála pod stromeček...




Látku jsem vytáhla ze skříně, kousek od Mráze v ceně asi 39 Kč, koupený někdy dva roky zpátky, pokud si dobře pamatuju, bavlna s viskózou. Velmi příjemná a lehounká, ale nikdy jsem nešila z ničeho horšího :) Času jsem moc neměla, takže to není úplně haute couture, ale jinak dobrá zkušenost s něčím zcela odlišným od mého běžného šití.



Užila jsem si zdobení saténovým proužkem, hodně se mi to líbí a mým nejoblíbenějším prvkem šatů je ta velká mašle. U Markétky byla rozhodující jediná věc - aby šaty byly "až na nohy". No, úplně na zem nejsou, ale i tak jsme musely udělat princeznovské lekce chození do schodů (šaty vpředu pěkně do ručky), vstávání ze země atd. Po všech těch úpletových záležitostech je tahle dlouhá nadýchaná nepružící věc pro nositelku docela šok :)
Nicméně řádit se v tom dá a skoro to nešlo vyfotit. Takže se omlouváme za všechny ty župany, police a jiné pozoruhodnosti, princezny zřejmě jako modelky nepracují a tahle nevydržela v klidu ani čtvrt vteřiny.








































Střih: upraveno podle Burda Kids 2/2012 (model 649)

11 komentářů:

  1. Krásné šatičky, vyhrála sis s nima! Markétce moc sluší.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné šatičky :) Super, že jsi byla ochotná plnit přání i na poslední chvíli.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné! A sluší! To zdobení saténovým proužkem je vážně moc krásné. ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud je to pro tebe horká jehla, nevím, jak by vypadalo dokonalé dílo... To je prostě nádhera! Moc obdivuju, jak jsi přesná a jak si vyhraješ s detaily.Jsi velmi inspirativní! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, Jani, úplně se červenám! Jinak dokonalé to opravdu není, několikrát jsem si musela říct, že je to na karneval a že nemám čas, že nějakou drobnost prostě opravovat nebudu... Ale je to pro mne náročná záležitost ;)

      Vymazat
  5. Moc hezké! Na látkách s viskózou už jsem se párkrát taky zadrhla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tu informaci, já z toho byla dost zaskočená. Ale příště si tedy takový nákup dost rozmyslím ;)

      Vymazat
  6. Moc vám všem děkuju! Stejně mám podezření, jestli jsem z těch šatů neměla nakonec větší radost než Markétka :)

    OdpovědětVymazat
  7. Šaty jsou moc nádherné, povedly se vám a Markétce moc sluší.
    Ten saténový proužek je krásně dozdobil a je pravda, že z výsledného díla se kolikrát radujeme více, než obdarovaní. Znám.
    Lenka B.

    OdpovědětVymazat
  8. Princezně moc sluší, je vidět, že je nadšená :-)) Hana

    OdpovědětVymazat