pondělí 7. prosince 2015

Krtkova zimní mikina

Krtkův rok tím u nás končí. Tahle látka se mi z těch, které se mi dostaly do rukou, líbí asi nejvíc. Navíc ta "pletenina" do kombinace! Sice mne naživo trochu překvapilo, že barva je spíš do zelena než do modra (jak se mi zdálo z fotek u výrobce), ale rozhodně nevadí.

Protože motiv je tak navýsost zimní, padlo rozhodnutí na teplou mikinu. A jelikož krtek je tenký, je podložen ještě jedním úpletem s trochu vyšší gramáží. Nakonec se z toho vyklubala kompletně oboustranná skorobunda, jen kapsy jsou pouze z krtkovy strany. Nějak se mi nechtělo do kulatých obšívaných, zdá se mi, že jsou trochu všude; vlastně jsem si tam uměla představit jen kapsy výpustkové. Po pravdě nevím, jestli to je na úpletu rozumná volba - no uvidíme :)




Moc netuším, jak se obě látky budou vzájemně chovat, takže jsou pevně spojeny jenom v přišití kapuce
a ostatní je tak trochu plovoucí. Chvíli to nechám, jak se to osvědčí, přichytit se to dá vždycky.
Ale to bude jasné teprve po Vánocích, až ho Markétka rozbalí.
































































Střih: upraveno z modelu 9 v Ottobre 1/2015

15 komentářů:

  1. Paráda! Ta Markétka se teda má! Jsem ráda, že to moje děti nevidí, abych náhodou neklesla v jejich očích! Ještě přihoď prosím foto, jak to vypadá z té vniřní strany!

    OdpovědětVymazat
  2. Ta je fantastická! Skvělá kombinace, perfektní provedení, úplně mi spadla brada... Markétka bude mít krásné překvapení:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherná bunda, moc se ti povedla.

    OdpovědětVymazat
  4. Wau! No já jdu hledat bradu někde pod stolem.... :-D
    A mám nápad; nechceš mi raději poslat už hotovou mikinu? :-)

    OdpovědětVymazat
  5. jsi skvělá!!!to jsou ta volná dopoledne?:)ta látka alá svetr je vtipná:)nás teď doma krtek štve, zkoumali jsme s tonínem dle fotografií krtka obecného a on fakt oči nemá!a venku s myškou a králíkem si hrát nemůže!:)vzpomněl si, že máme knihy o krtkovy a byl rozčílený, proč tam není pod zemí a proč nevypadá jako krtek, o žížalách nemluvě:)

    OdpovědětVymazat
  6. (ale fuj ta hrubka!promin!krtkovi:))

    OdpovědětVymazat
  7. Opravdu krásná kombinace i provedení :o)

    OdpovědětVymazat
  8. Jejda, moc vám všem děkuju!!!
    Marci, zevnitř je úplně celá červená, vyjma toho lemu na kapuci. Ale když to něčím příšerně pokecá, že to ani ten pestrý motiv neunese, můžeme to otočit ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Ne, málem jsem z té nádhery přišla o zrak! Příště raději budu zasedat k počítači ve slunečních brýlích, ať mě to tak neoslní! Nádhera!

    OdpovědětVymazat
  10. Krásná!! Já už mám z krtků taky ušito, ale takhle jsem se s tím tedy nemazlila :)

    OdpovědětVymazat
  11. Mikina je nádherná, jako z butiku! Chtěla bych pro syna tu látku aspoň na domácí tepláčky.... Takovou mikinu asi nedám... Kde seženu tu látku, prosím??? Syn krtečka miluje.

    Díky moc, Radka

    OdpovědětVymazat