pátek 24. dubna 2015

Bundokabátek soví

Se sovama je to u nás tak. Přímo se k nim vztahuje naše rodové jméno. Na tom, že jsem vůbec padla na myšlenku, abych na Markétku zase začala šít, měla velkou zásluhu kouzelná látka z kolekce Norwegian Woods, z níž jsem nakonec ušila prošívanou bundičku (k vidění tady). A byla jsem z ní fakt nadšená.
Pak se ale sovy rojily a rojily a byly úplně všude... a jakkoli byly některé látky úžasné, trochu mě ta inflace sov zlobila :) Takže byl u nás dva roky sovoklid. Ale na každého jednou dojde...























Kabátek z teplákoviny, kompletně podšitý sytě zelenou jednobarevkou. Lákalo mě zkusit všechno šití schovat dovnitř, protáčet tak, až se to uzavře přišitím zipu. Trochu mi z toho protáčení šla hlava kolem, ale to, že vůbec nikde není vidět žádný šev ani okraj, se mi dost líbí.
Markétě na podšívce houby záleží, ale nadšená je tak, že to na kamarádku křičela přes půlku Ikey (že má nový kabát!!). Jely jsme tam - jak už jinak - mašinkou. Tatínek nás vyprovázel.








































































Asi aby těch sov nebylo málo, jedna se odpoledne uhnízdila i na čepici.


























Kabátek: Ottobre 6/2014
Čepice: Ottobre 4/2014
Tenký nepočesaný výplněk: Unuodesign.cz

9 komentářů:

  1. Krásný sovičkový.... ;) Soví éra nás teda nějak minula.
    Jsi dobrá, žes zvládla kompletní vypodšívkování atd. Já jsem dělala jen jednou cosi oboustranného, no a výsledkem byl nepřevratitelný paskvil. :-D Sbírám odvahu na další pokus....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já trnula, aby to nebylo do vrtule :) Držím palce, příště se povede!

      Vymazat
  2. Je krásný. Ta podkladová barva mě zaujala. Až skoro jedno, co je na ní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, žes to vystihla. Kdyby to sovy byly na jiné barvě, možná by nebyly, kdo ví. Ale líbily se mi, to zase jo. Díky. Zítra zkusím posílací pokus č. 2. Když nevyjde, jdu na poštu :)

      Vymazat
  3. Krásný kabátek! Fakt neokoukané barvy, líbí se mi k té zajímavé modré ta horčicová žlutá. A ten návod s přetáčením jsi vyčetla z toho Ottobre? Protože já zatím nezvládla správně přetočit ani něco na styl vesty (byl to spací pytlík) :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko, díky! Pokud to není nutné, jsem líná tak dlouhou stať v němčině louskat, takže nevím, jak to protáčení v Ottobre popisují. Já jsem si to během času nějak vymyslela, takže se toho obecně moc nebojím, jen jsem si nebyla jistá, jestli to půjde protočit, když už bude sešitý spodek - ale podle jedné mé (koupené) bundy se mi zdálo, že to musí jít. Ale obecně po každém sešpendleném kousku panicky několikrát kontroluju, jestli jsem schopná se z toho zmatku zase vymotat :)

      Vymazat
  4. Krásný i v kompletu se soví čepicí .-)
    Koukám, že jste mě odradili od zkoušení podšívkových kousků. Já zatím točila jen taštičky a zatím stačilo :-))

    OdpovědětVymazat