sobota 15. listopadu 2014

Vepřové plátky s rajčaty a balkánským sýrem

Asi jdu trochu s křížkem po funuse, sezóna rajčat je za námi. Mám tohle jídlo ale hodně ráda, a že se dneska doma sešly všechny suroviny... Narazila jsem na něj před lety v jedné restauraci v rámci poledního menu pod názvem Steak Balkán s dušenou rýží. Raději jsme se s kamarádkou vyptaly, co očekávat, a rozhodly se vyzkoušet. Provedení nás tenkrát až tolik nenadchlo, ale nápad ano. Člověk už si to doladí a ta výsledná souhra chuti výpeku z masa, šťávy z pečených rajčat a balkánu...!

Dělala jsem mnohokrát i z kuřecích nebo krůtích prsou. Každé má svoje.

Plátky masa (hlavně vepřové) je třeba lehce naklepat, osolit (s mírou, bude tam slaný balkán!) a případně malinko dokořenit. Dá se toho vyzkoušet víc. Vepřové to až tak moc nepotřebuje, hlavně drůbeží nejraději přichucuju Country směsí, hezky to provoní. 

Maso orestujeme a přendáme do nízké zapékací nádoby. Poklademe rajčaty nakrájenými na plátky
a hojně postrouháme balkánským sýrem. Malinko podlejeme a pečeme cca 40 minut na 180°C.

Jako přílohu jednoznačně preferuju brambory, ideálně vše posypané nasekanou petrželkou.
Dobrou chuť!

4 komentáře:

  1. Hmmmm, to vypadá luxusně.... mňam mňam.... asi budeme muset vyzkoušet! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušejte, doufám, že si pochutnáte! :)

      Vymazat
    2. Pochutnali jsme si, moc! Díky za recept, píšu do své kuchařky a určitě jsme nedělali naposledy. ;)

      Vymazat
    3. No potěšení na mé straně! U nás to bylo minulý týden... Hezkou neděli :)

      Vymazat