neděle 3. prosince 2017

Softshellový zázrak :)

Ne, nedošlo tady k nadpřirozenému rozmnožení docházející látky ani to přes noc nedodělali holoubci... jenom pořád trochu žasnu, že se to opravdu stalo a ušila jsem ze softshellu taky něco pro sebe. V průběhu čekání, až na to někdy dojde, se nakonec zcela změnil materiál (ten původní už je částečně zpracován jinak) i záměr - ze zamýšlené bundy je nakonec kabát. Barva zrála od podstatně střízlivějších tónů až do nádherně hřejivé slunečnicové (oficiálně hořčicové).








Tolik jásání :) zase jsem si uvědomila, že to dámské šití je náročnější. Střih nepadnul úplně podle mých představ, něco jsem upravovala a v zásadě jsem spokojená, i když ne stoprocentně. Příště se musím soustředit ještě na pár dalších věcí, aby to správně sedělo. Mám se ohledně úpravy střihu ještě co učit.


Alespoň mobilem zachycený premiérový výletní den ukázal, že asi bude dobré přidat do rukávů náplety (rukávy nejspíš mohly být i o kousínek delší, hlavně do nich ale k večeru docela zalézala zima).Nevyřešil ale zatím stále otevřenou otázku, jestli by přece jenom nebyla dobrá krycí lišta přes zip. Tak se asi ještě nechám překvapit. Ale cítila jsem se v té barvě krásně :)






































Střih: Ottobre 2/2015

17 komentářů:

  1. Ten je krásnej. Takový bych si taky přála, ale nemám odvahu se do něj pustit. Ještě nikdy se mi nepovedly hezké výpustkové kapsy na softu a děsim se předem toho moře času, který by mě práce pravděpodobně stála...a jak vypadá střih na zádech?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Ty kapsy jsou moje libůstka, na střihu jsou zipové ve švu, ale to já moc nemusím, nejspíš se jich bojím ještě víc než těchto. Záda jsou udělaná taky princesově, na můj vkus až dost vykrojeně. Ale je fakt, že se to netáhne, až rukou kroutím sebevíc.

      Vymazat
  2. Souhlasím s Lenkou, je moc krásný! A byť foto mobilové, tak modelku softkabát vlastní výroby značně rozzářil. Sluší Ti to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to bylo takové veselé :)
      A rozzáření je potřeba. Když jsem kabát šila, došlo mi, jak často jsem špinavá od Filipových bot, a říkala jsem si, jestli jsem se nezbláznila. A pak jsem jela už ve tmě vedle u nás po sídlišti a (ne)viděla všechny ty chodce na přechodech v černých a jinak tmavých bundách, a řekla jsem si, že ne, nezbláznila ;) Díky!

      Vymazat
  3. :)) to je přesně ta barva, kterou hledám (teď asi půl hodiny..), trochu rozjasnit šatník a dokonce i na tenhle konkrétní kabát z Ottobre. A mám tři eshopy, jednou hořčicová, jednou hořčicová-kari a pak ještě hořčicová tmavší. Napsala byste prosím, kde jste pořídila látku? Jinak vypracování moc pěkné, čisté. Kéž by se mi to alespoň trochu takhle povedlo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle byl kupovaný u Batani, ale už v dubnu. Mají ho tam i teď, ale samozřejmě těžko říct, jestli úplně stejný. Mně tenkrát velmi ochotně poslali vzorek. Držím palce, až se kabát podaří!

      Vymazat
  4. Senzace! Kabát se vám moc povedl a moc vám sluší. Krása.
    Máte to čistě vypracované a moc vás obdivuji. Netroufla bych si.
    Krásný advent.
    Lenka B.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný, krásně ušitý, slušivý :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Perfektní barva, krásný kabát, skvěle ušitý! A zírám, kdes pořídila foto:-) Bylo by hezké poznat tě někdy osobně, jestli budeš mít zase někdy cestu do Brna...

    OdpovědětVymazat
  7. WOW!!! Parádní kabát, krásná barva, nádherné detaily... krása :) (a tiše závidím, protože já se k šití něčeho většího pro sebe nemůžu dostat už několik let :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, u nás to bylo podobné. Ale zázraky se dějí! :) Držím palce.

      Vymazat
    2. A všechno nejlepší k svátku přeju! :)

      Vymazat
  8. Teda teta! Ty jsi neuveritelna! A ta kapsa krasna! Ja nejak nemam slov! Barva uzasna. Ja barvy muzu, i kdyz tahle ze me dela muru, ale pro Tebe hako stvorena! Tesim se, az ho osmatlam osobne...

    OdpovědětVymazat
  9. Gratuluju! Smekám! Kabát je krásný, padne a sluší.

    OdpovědětVymazat
  10. nádhera..podle jakého to je střihu prosím??parádní precizní práce!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, jak je uvedeno po fotkami, Ottobre 2/2015. Děkuju za pochvalu! :)

      Vymazat