středa 5. dubna 2017

Bundokabátek II.



































Jak možná víte, snažím se vypořádat s coverlockem. Což obnáší i dobré nitě. Dostala jsem doporučení na nitě Unipoly od firmy Hagal. A při pátrání po nich ve mně dostupné vzdálenosti (chtěla jsem nějaký obchod, kde bych mohla dolaďovat podle opravdových nití, nejen podle barevnice na monitoru) jsem objevila úžasnou věc - obchod s látkami spojený s kavárnou, v níž je dětský koutek! Dovedete si představit něco geniálnějšího? :) Za poslední dva měsíce už jsme tam byli třikrát - příjemné místo, velmi ochotný personál a vždycky minimálně několik látek, kterým opravdu těžko odolávám.
Při předposlední návštěvě jsem si odvezla nejen objednané nitě, ale i zbytek téhle teplákoviny. Něco kolem 60 cm. A kabátek jsem měla hned před očima. Ten sovičkový Markétka nosila hodně a ráda a kdyby nebyl malý, nejradši by nosila dál. Tohle je následník. Dostatečně elsový, ale zároveň trochu dospělejší ;)
Protože časopisem požadovaná spotřeba byla metr, musela jsem trochu kouzlit. Délku střihout, jak to vyšlo (celkem jsem ošidila jen asi 1,5 cm). Nahradit původní kapuci děleným střihem. Prostřední černý pruh je z nouze ctnost, ale nakonec mi připadá, že to docela oživil.

V délce kabátek zatím není proštepovaný, asi to pak dodělám, ale počkám na interakci s podšívkou, až to tak dvakrát třikrát proběhne pračkou a sušičkou.

A vzhledem k totálnímu zadření mozkových závitů při konečném sešívání tedy kompletně podšívaný kousek zas nějakou dobu neplánuju ;)





























Střih: Ottobre 6/2014

10 komentářů:

  1. Krásný je! A kombinace takového obchůdku je opravdu geniální.... Škoda, že nejste blíž. :-(

    OdpovědětVymazat
  2. V první chvíli jsem myslela, že jsi měla zbytek černé teplákoviny s hvězdičkama:-) To se ti povedlo! Krásný kabátek. No a spojení kavárny s látkama, to je teda něco, to si musím dát na seznam věcí, které jednou navštívím, až se do matičky Prahy dostanu.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný :o)
    A kdyby takovou kavárnu zřídili v Brně, určitě by potěšili mnoho švadlenek...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak já jim to vyřídím, že si mají udělat filiálku :)

    OdpovědětVymazat
  5. Uz jsem slysela od A. ;) taky se nekdy chystam!
    Krasnej kabatek! Sovickovej si moc dobre pamatuju :)

    Postrehla jsem novou pomocnici, gratuluji ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krásně ušité. I manželova bunda, taška a čepky s teplákama.
    Líbí se mi vaše kombinování. Super nápad s našitými hvězdami.
    Pěkné velikonoce.
    Lenka B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za milá slova! I vám pěkné doznívání radostných Velikonoc!

      Vymazat
  7. Tak a teď mi prosím poraďte, jak tu lemovací gumičku našijete tak krásně? Rovně a dokulata? Předpokládám, že z rubu to vypadá stejně, žádná neprošitá místa kde guma ujela ani půl centimetru volného okraje :). Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) jestli myslíte tu kapsu, tak ta se hezky povedla :)
      ne, vážně, z lícu se mi to většinou podaří, ale že by to z rubu bylo stejně dokonalé, to nebývá. Možná ne půlcentimetru, ale nějaký ten milimetr tam občas lítá. Ale musela jsem se naučit se tím netrápit (byla bych schopná to i kvůli rubu několikrát přešívat).
      A potom hodně pomáhá žehlička - zrovna u těch kulatých kapes tomu vytvarování občas pomůže zásadně :) ať se vám daří!

      Vymazat