pondělí 19. prosince 2016

Páv

Když jsem publikovala obrázky našeho rychloandělího kostýmu, netušila jsem, že za pár hodin přijde Markétka do naší ložnice v akutním stadiu laryngitidy :( Nakonec nám běhal andílek aspoň doma, ale smutek zůstal... už se těší, že tedy za rok.

Na vánoční kostelní besídku na ni připadla role (pyšného) páva. Napřed jsem vůbec netušila, pak mě nakopla kamarádka, která pro inspiraci poslala fotky, kde byla černá škraboška. U Stoklasy jsem nakonec vybrala krásně kovově modrou... a pak už se to tak nějak urodilo. Pár kousků v příslušných barvách ze zbytkárny u Mráze (úžasné, že měli zrovna takhle příhodný satén!), pár barevných drátků, zlatá barva ve spreji (to byl nakonec největší nepřítel - velmi to oživila, ale něco na to nalepit nebo nažehlit bylo v podstatě nemožné - a našívat se mi ta kolečka fakt nechtělo :o), trocha prádelní gumy.





Tunička je navlečená na kulaté gumičce. Ta modrá aninevímjaká látka je nádherně splývavá, ale šít z toho je za trest. Neuměla jsem to rovně ani uříznout! (Řez podle pravítka se vzápětí zvlnil jako had... no, už je mi zase jasnější, že ještě hodně dlouho potrvá, než budu moct říct, že umím šít... úplety a plátýnko a soft jsou zjevně jen ta laskavější strana mince).

Ocasní péra jsou nahoře našitá na gumu (vlastně by stačil i tkaloun), aby se to přiložilo na krk a v podpaží protáhlo a svázalo na zádech.








Na poslední fotce už je páv trochu uondaný a v zaujetí dárečky si neuspořádal chvost...
Musím přiznat, že jsem fakt ráda, že kostým tentokrát nezůstal ve skříni. Zdá se, že po více než dvou měsících jsme, díky Bohu, všichni zdraví. Tak snad vydržíme aspoň do Vánoc :)

7 komentářů:

  1. Super pávice. A zkoušela jsem pojmenovat ostatní účastníky/účastnice akce. Po chvíli přemýšlení jsem nějaké poznala, ale jistá si tím poznáním teda nejsem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi bych to neměla přiznávat, ale ani já všechny nezařadím :o)

      Vymazat
  2. Páni, krásný výtvor! Držte se a hodně zdraví i do nového roku. ;) U nás snad jen rýma a kašel.... :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať je taky líp! Už v tomto ohledu vyhlížíme hory a jaro :)

      Vymazat
  3. Krásný páv, na taková péra by měl být náležitě hrdý! Dobře ses s tím zadáním poprala, já bych byla bezradná:-) Hodně zdraví!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko, díky! Já k tomu šití kostýmů mám takový rozpačitý vztah, je to víceméně na jedno použití (páv pravil jednu větu! :) )... ale musím říct, že když už jsem se do toho pustila, docela mě to pohltilo. Tak jsem z toho pak měla fakt radost a mám radost i z těch pochval :)

      Vymazat