úterý 18. října 2016

Fialová čarodějka a co z toho vzešlo



























Tunikošatky, ke kterým jsem do kombinace místo prosté růžové v odstínu hvězdiček vybrala růžová srdíčka. (Na lem jsem zkusila "overlockový steh", za použití fixační mřížky a kráčející patky to nevypadá vůbec špatně, ale hodnocení si nechám až po dvojím, trojím vyprání. Zatím se mi to líbí.)





Pak mě napadlo, že z šatové délky Markétka dost brzo odroste a ze srdíček by nejen k tunice mohla být i sukýnka, kterou stejně potřebuje. Rozevlátý střih mě úplně okouzlil, jak se na sukýnce pěkně nese (je mnohem širší, než to takhle vypadá)... jednoduchý, rychlý. Určitě ho v nejbližší době ještě použiju.







K růžovým srdíčkům jsem ale už do kombinace měla další, šedá, zamýšlená na legínky. A protože i potom z obojího trochu zbylo, do kombinace se - třeba k vínovému kabátku - bude hodit i oboustranná čepice.


Varianty nošení jsou různé. S parukou i bez. Dohromady i všechno zvlášť. Tady aspoň ukázka. Třeba ještě něco přibude, růžová sice skoro došla, ale z šedé by se určitě ještě něco poskládat dalo ;)
(Odpusťte šílenou kvalitu fotek, nějak jsem se s tím světlem nedokázala domluvit, a na příště už má modelka jiné plány... Reálné barvě jsou nejblíž fotky detailů.)









A aspoňjedna venkovní (bez tuniky) z dnešního dopoledne, ale to byla čepice ještě na houbách.





























Střihy:
trikotunika - na základě modelu 31 z Ottobre 4/2012
sukýnka, legíny i čepice - Ottobre 4/2014 (sukýnka v horní úzké části prodloužená)


Nedalo mi to, tak ještě dvě dodatkové:



4 komentáře:

  1. Pěkný komplet! ;) A super kombinace látek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) jo, jsem spokojená, i když nesmí toho být moc. Všechno najednou asi nošeno nebude ;)

      Vymazat
  2. Moc krásné šitíčko, ta srdíčková látka je moc pěkná ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) taky se mi ta látka hodně líbí. Ještě k tomu byla myslím modrá a jestli se nepletu, srdíčka byla do čtyřlístku. Ale tu jsem pak nějak neviděla... a asi už by toho bylo moc. Ale rozhodně mě celá ta kolekce zaujala. A určitě z nich ještě něco bude :) Hezký den!

      Vymazat