pondělí 18. července 2016

Do třetice...

Už je to skoro trapné, pořád to samé. Ale zase - kéž by všechno, co ušiju, bylo přijímáno s takovým potěšením! V létě se toho nosí málo, pračka se tak rychle nenaplní, a tak i třetí šaty přišly velmi vhod. Tentokrát s kapsičkou (chtěla jsem dvě, ale protože to byl pozdní nápad, nevyšla na ně lemovka...), tentokrát z darovaného odloženého povlečení. Nerůžová látka byla k mé radosti přijata s velkým nadšením, které se umocnilo tím, že jsme stejné šatečky ušily i kamarádce sousedce. Obě je svorně (nezávisle) doladily růžovými doplňky.


Hnědé doplňky jsou od odpoledního kakaa.


PS. Ten střih na stole pořád leží.


8 komentářů:

  1. A tyto jsou taky moc povedené! Mně se líbí asi nejvíc. ;) Krásné léto! Šatičkám zdar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vám taky! A chtělo by to ještě nějaký takový super oblíbený střih na kluky, co? :)

      Vymazat
  2. Vidíš to, povlečení, to bych do šatiček vůbec neřekla! Ten střih je vážně moc fajn, kdyby ti na stole zavazel, ujmula bych se ho:-) No jo, najdu si ten článek, kde jsi psala číslo Burdy a půjčím v knihovně nebo zkusím sama namalovat, když ono vykreslování střihů je moje nejméně oblíbená činnost související se šitím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme stejně. Napiš mi do emailu poštovní adresu a potřebnou velikost, vykreslím Ti ho, je to hned.
      A co se povlečení týká, popravdě ho poslední dobou jedním okem sleduju spíš jako potenciální zdroj materiálu... spousta metrů za docela rozumnou cenu :)

      Vymazat
    2. Šatičky jsou parádní.
      A z povlečení se za dobrou cenu ušije ledacos :-) .
      Obráceně je to horší,chtěla jsem si ušít povlečení ze lnu,ale potřebovala bych na dvoje minimálně 9-9,5 metrů š.150cm ,to by se mi docela podražilo.
      Hezké léto!!

      Vymazat
    3. Tak tak, ušila jsem jedno, ale jenom proto, že už byla koupená látka. A přitom by to zrovna šlo tak snadno :) ale zase aspoň zbývá čas na jiné věci. Mějte se hezky a díky!

      Vymazat
  3. Pěkná inspirace :o) Látka s podobným střihem na mě zatím marně čeká na stole...

    OdpovědětVymazat