středa 11. května 2016

Málo růžová, moc hnědá! (jarní softshellka)

... to byla první Markétina reakce. Pak ještě cosi o velikosti hvězdiček (tahle moc velká, tahle ne a tahle zase moc malá...). Má to teď složitější a každá příležitost ke stížnosti dobrá ;) Ale použila jsem nekalé praktiky a uplatila její nekompromisní názor pár lentilkama. A najednou bylo na světě dobře.
























Ten střih jsem v Ottobre mlsně obcházela od samého začátku. Asymetrie a hvězdná kapsa mě hrozně lákaly. Když teď nastala akutní potřeba tenčí bundy, moc jsem do toho chtěla jít, jen jsem pořád koumala, jak se s tou kapsou (na předloze je hvězda v kuse) vypořádat. Trochu mě odrazovalo, že ten horní roh bude určitě strašně odstávat a trčet a vůbec bude nehezký. Po období "musím to pořádně vyztužit" mě najednou napadlo udělat ten roh falešný - a bylo jasno. Jen do budoucna zbývá rozhodnout, jestli na kapsu nepřijde druk? Provoz ukáže.



Chtěla jsem bundu do kombinace s hnědými kalhotami. Když jsem růžovou dokoupila, dost mě překvapilo, že každý ten materiál je jiný. Přestože vypadají jak ze stejné výrobní linky, hnědý je takový tužší, nepoddajnější, růžový jemnější, splývavější (že by tím, že je tak exaktně holčičí? ;-)). Každopádně pro příště tuhle kategorii softu možná kupovat najednou a doufat, že ji dodavatel bude mít od stejného výrobce. Ale vlastně kdo ví.

Střih taky počítá s oddělitelnou kapucí. Vlastně úplně nevím, k čemu je taková věc v praxi dobrá. Dost jsem nad tím váhala a neumím racionálně vysvětlit, proč jsem do toho nakonec šla. Možná zvítězila lenost - že jsem nemusela nic upravovat a dovymýšlet? Každopádně jsem si to tedy zkusila a myslím, že stačilo. Jedinou výhodu jsem pak viděla v tom, že do takhle udělaného límce se hravě schoval konec zipu a nebyla kolem toho žádná piplačka. Ale to koneckonců s přišitím či oddělením kapuce tolik nesouvisí.


Vpředu mi na zipu ještě chybí reflexní taháček. Zadní díl je zaopatřen dostatečně, večer nám dík světlu skrz dveře na věšáku v předsíni vychází hvězda.


Zip jsem tentokrát prošila dvojjehlou. Když jsem zkoušela nastavení, vytvořilo to na rubu "takyzip". Tak jsem ho tam nechala. Jediné kontrastní šití, na které jsem si já perfekcionalistka troufla ;)




Uplacená modelka předváděla až večer doma a nakonec si to dost užila. Tohle je její momentálně nejpromyšlenější modelingová póza:





























Úplně na závěr mě coby Elsa Arendellská totálně zmrazila. No, co nadělám :)



































Střih: Ottobre 4/2014

19 komentářů:

  1. Krásná, nádherně propracovaná a Markétce moc sluší. Zdena

    OdpovědětVymazat
  2. Super!!! Precizně ušito, bezva nápad s kapsičkou. Líbí se mi moc! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ouu! Super truper! Az na tu ruzovou 😃 byt tyrkysova, tak se v ni vidim, takhle by nadchla nasi A. Hlasi se urcite do rady dedicu, matku ma ponekud neschopnou, chudera...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás je to podobné... růžové období. Ale tak lepší než černé, to taky přijde ;)

      Vymazat
  4. Moc se mi líbí ten nápad s falešným cípem hvězdy! Po tomto střihu taky pokukuju a mám v plánu jej vyzkoušet, jen pořád přemýšlím nad ideální barevnou kombinací:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se budu těšit, jak to dopadne! A bude oddělávací kapuce? :)

      Vymazat
    2. Ne, oddělávací kapuci nepovažuju za moc praktickou, buď bude napevno nebo žádná:-)

      Vymazat
  5. WOW! parádní!!! a ty detaily jsou prostě famózní!

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherná práce, krásně ušitá a modelce moc sluší :-).

    OdpovědětVymazat
  7. Smekám nad krásně propracovanými detaily. A ten nápad s kapsičkou! Ještě že fungují ty úplatky, bylo by škoda jí nenosit :-)

    OdpovědětVymazat