úterý 1. září 2015

Zase pečená dýně... s fazolemi a masem


























Snadné a na práci dost rychlé. Už jen pro tu barevnou kombinaci se těším, až si to dáme znovu :)

Co jsem použila na 3-4 porce:
čtvrtinu velké dýně
pár datlových rajčat ze zahrady (nemusí být)
konzervu červených fazolí ve slaném nálevu
trochu vepřového masa
sůl, tymián, česnek, olivový olej

Dýni nakrájenou na kostičky a překrájená rajčata dejte do pečící nádoby, postříkejte olivovým olejem, promíchejte, trochu posolte a případně ovoňte tymiánem. Dejte péct, trvá to cca 40 minut.
Ke konci pečení prudce orestujte nakrájené a osolené maso a nasypte do nádoby s dýní. V pánvi po mase krátce prohřejte lehce scezené fazole (trocha šťávy neuškodí) a v závěru přidejte podle chuti česnek. Nasypte
k dýni a vše lehce promíchejte. Pro milovníky barev doporučuji posypat zelenými bylinkami :)

Přeju dobrou chuť a krásně barevný konec léta!

Žádné komentáře:

Okomentovat