neděle 12. července 2015

Šaty a klobouk - jak jinak, než kočičí

Nestává se mi to moc často, ale tahle látka přesně věděla, co z ní bude. Uviděla jsem ji v obchodě, kde mají na výběr celkem tak z 12 (!) rolí látek, a ty šaty jsem měla okamžitě před očima. Chvilku jsem zkoušela odolávat, ale když jsem ji potkala i u Mráze, zbývalo pouze vyřešit, jestli proužek bude puntíkatý, nebo ne.



























Markétka cestou do kostela trénovala úsměv :)





































V době prázdninové výluky tramvají je jedinou rozumnou alternativou dopravy vlak. Dneska to vyšlo na historický Pražský motoráček. Čekání na severním nástupišti nádraží Praha - Smíchov bylo více než retro.



































Cestující jsou povinni se za jízdy držet.




































































Bylo třeba vyzkoušet, jestli se šaty hodí i k tanci.

 
Naprosto samozřejmě jsem předpokládala, že zapínání bude na knoflíčky, a zodpovědně jsem si tři krásné koupila. Po několika přesně odměřovaných krásných zkušebních dírkách jsem několik nepodařených párala (a že to je fakt k zlosti!), až jsem nakonec skončila zase u druků - nechtěla jsem riskovat, že už tam
z toho párání bude díra. Budu muset zjistit, co má knoflíková patka proti kočkám.

































 

Střih vlastní podle nošených šatů.
Střih a fotonávod na klobouk najdete zde.


PS. Omluvte prosím sníženou kvalitu fotek. Možná má foťák stejný problém jako knoflíková patka.
Hezký zbytek neděle! :)


9 komentářů:

  1. Jednoduše krásný! Látka jako taková mě moc nenadchla, ale v těch šatech jí to sluší. A detail puntíkatého proužku a červené druky přesně sedí. Jednička podtržená.

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím s Lenkou. ;) Asi by mě nenapadlo z této látky dělat šatky, ale v kombinaci s puntíkatou látkou úplně super! A třešničkou na dortu je i dokonale sladěný klobouček. No prostě Markétka kočka!!! A s šikovnou maminkou. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Kočkoklobouku jsem se trochu bála (aby nebylo překočkováno), spíš jsem to viděla na červený, ale Markétka měla názor jasný a nakonec se mi to líbí. A látka využita do mrtě, takže spokojenost :)

      Vymazat
  3. Skvělý komplet! Doplnění červenobílým putníkem je ideální, také jsem podlehla této kombinaci.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné! Kočičí látka mi zatím leží ve skříni, nějak nebyl čas a inspirace...

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera! Kombinace je to úžasná! Už zase je mi líto, že nemám doma holčičku, tak snad ukecám kamarádky, že jejich holčičky to nutně potřebují :-)

    OdpovědětVymazat