Dneska jsme si dali k večeři pomazánku, kterou jsme okoukali v jednom šumavském penzionu:
najemno nastrouháte zhruba stejné množství mrkve a tvrdého sýra
přidáte trochu majonézy, aby se to spojilo (není třeba moc)
česnek podle chuti
kdo potřebuje, lehce dosolí
A je hotovo. Tahle záležitost na mě působí antidepresivně už svou barvou (je lepší než na fotkách!). A když si ji dáte s čerstvě upečeným chlebem... Dobrou chuť!
Jé, tu znám! Málem jsem s ní vyhrála mládežovou soutěž o nejlepší silvestrovskou pomazánku. Nakonec vyhrály předsudky vůči mrkvi, zvláště v pomazánce. Jako tvrdý sýr - Blaťácké zlato.
OdpovědětVymazatAsi na ní brzy dojde i u nás a jsem zvědavá, jak bude chutnat dětem.
Já ty předsudky mívala taky. Ale tahle kombinace mě přesvědčila. Dala jsem zelený eidam z Lidla, ten máme dost rádi, s blaťákem to musí chutnat zas úplně jinak. Vyzkoušíme! Markéta se na pomazánku tvářila velmi vstřícně, jsem zvědavá, jak to dopadne u vás.
Vymazat