sobota 26. prosince 2015

Softshellka vánoční

Ne, nebojte, není zelenozlatočervená! Materiál v černé a modré (rozhodla jsem se vyzkoušet řádně oparametrovaný zimní softshell 10/15) jsem měla doma možná už od jara, ale že to bude vánoční dárek, jsem se rozhodla víceméně na poslední chvíli. To pak byly nervy, když se ukázalo, že po celé Praze nejsou dlouhé černé voděodolné zipy! Zachránil mne e-shop aidina.cz, v nabitém předvánočním provozu mi zip poslali skutečně obratem a hned další den jsem mohla pokračovat v šití - ještě jednou díky!
Poprvé jsem vyzkoušela silnější stretchovou jehlu č. 90 a byla jsem ráda, že ji mám, občas to bylo skutečně husté. Stroj dobře prošíval a nemuselo dojít na žádné zoufalé pokusy jako minule.
Rodina je tedy (až na Markétiny potřebné kalhoty... furt něco) osoftshellovaná, tak třeba někdy dojde i na mne :)

A tady jsou oba moji softshelláci na dnešní jarní procházce u babičky na venkově.


 

Základní střih: Fehmarn/Farbenmix

neděle 20. prosince 2015

Předvánoční pruhovánky

Jedny šatky na vánoční slavnost - pruhy vyžádány a s překvapením jsme zjistili, že Markétina skříň nic pořádného pruhovaného neskrývá. Protože jsem ještě jedny šaty podle osvědčeného střihu (krtek, piráti) stejně plánovala (M. je nosí víceméně bez přerušení), došlo na ně jen o malinko dřív.
Jen ty fotky z interiéru s foťákem moc neumíme :o)




































A shodou náhod taky proužkovaný notýskovník pro malého kamaráda.

























Do Vánoc zbývá dodělat už jenom jednu menší, nepruhovanou věc... a můžou!
Přeju vám všem krásné poslední dny očekávání a těšení :)

pondělí 7. prosince 2015

Krtkova zimní mikina

Krtkův rok tím u nás končí. Tahle látka se mi z těch, které se mi dostaly do rukou, líbí asi nejvíc. Navíc ta "pletenina" do kombinace! Sice mne naživo trochu překvapilo, že barva je spíš do zelena než do modra (jak se mi zdálo z fotek u výrobce), ale rozhodně nevadí.

Protože motiv je tak navýsost zimní, padlo rozhodnutí na teplou mikinu. A jelikož krtek je tenký, je podložen ještě jedním úpletem s trochu vyšší gramáží. Nakonec se z toho vyklubala kompletně oboustranná skorobunda, jen kapsy jsou pouze z krtkovy strany. Nějak se mi nechtělo do kulatých obšívaných, zdá se mi, že jsou trochu všude; vlastně jsem si tam uměla představit jen kapsy výpustkové. Po pravdě nevím, jestli to je na úpletu rozumná volba - no uvidíme :)




Moc netuším, jak se obě látky budou vzájemně chovat, takže jsou pevně spojeny jenom v přišití kapuce
a ostatní je tak trochu plovoucí. Chvíli to nechám, jak se to osvědčí, přichytit se to dá vždycky.
Ale to bude jasné teprve po Vánocích, až ho Markétka rozbalí.
































































Střih: upraveno z modelu 9 v Ottobre 1/2015